Udhëzues për surfing

Për Bocas DEl Toro

Fotoja e Bocas del Toro duke surfuar me mirësjellje të James Vybiral

Duket sikur njerëzit përdorin fraza si "i klasit botëror" shumë rastësisht këto ditë. Por një shikim në foton e mësipërme tregon se Bocas del Toro është një destinacion serioz i klasit botëror për surfing. Pesë vjet më parë, Revista Stab e renditi Bocas del Toro si pushimin e 11-të më të mirë të plazhit në botë:

“Bocas del Toro, një koleksion ishujsh ekuatorialë në bregun e djathtë të Panamasë, ka një ose dy plazhe që do të shkaktonin kruarje të insekteve të udhëtimit të një të riu Leo DiCaprio. Po flasim për pyje të largëta tropikale të mbushura me jaguarë dhe tukanë, të veshur me plazhe pluhur, të mbushura me zgavra, pyka që hedhin ... dhe një ose dy pllakë për hellionet. Në të vërtetë, nuk ka kamerë Surfline që ju jep vëmendjen, dhe kjo është pikërisht ajo që e bën atë të vlefshme për të misionuar.” – Revista Stab

Valët më të mëdha, sipas MagicSeaWeed, janë në janar dhe shkurt, kur ato mesatarisht fryhen shtatë këmbë me konsistencë 82%. Nganjëherë, fryrjet arrijnë 12 këmbë. Valët më të vogla janë përgjithësisht në shtator dhe tetor kur fryrja mesatare është tre këmbë me pak qëndrueshmëri. Surfimi është gjithmonë i rehatshëm pasi temperatura e ujit të Karaibeve në Bocas qëndron midis 80.7-85.7° F (26.7-30.4° C) gjatë gjithë vitit.

Lokacioni Pushimi(et) shënim
Plazhi i Blufit Pushime majtas dhe djathtas Pushoni afër bregut
Plazhi Paunch Pushime majtas dhe djathtas Majtas-fuçi kur fryrja është e madhe
Mbrapa argjendi Pushim i drejtë Valët më të mëdha
Pika Carenero Pushim majtas Udhëtimet më të gjata
Plazhi i magjistarit Pushime majtas dhe djathtas Shfletim i mirë në të gjitha fazat e valës

Fotoja Silverback e Bocas del Toro është mirësjellje e James Vybiral

Pozicionimi gjeologjik i Bocas është ajo që e bën surfing të veçantë. Malet në perëndim strehojnë zonën, duke lejuar erërat në det të hapur lindje-verilindore të krijuara nga stuhitë e Karaibeve. Kjo krijon valë cilësore të parashikueshme, veçanërisht në janar dhe shkurt.

Disa nga pikat më të mira të shfletimit, sipas MagicSeaWeed, përfshijnë plazhin Bluff dhe Paunch të Isla Colón, Carenero Point të Isla Carenero, dhe Silverback dhe Wizard Beach të Isla Bastimentos.